Erkend familiaal bemiddelaar in Antwerpen (Deurne) – +32 495 233 326

 

Al meer dan 40 jaar ben ik actief in de wereld van het familierecht, de familiale problemen en conflicten en veel echtscheidingen natuurlijk. Als bemiddelaar, advocaat en onderhandelaar sta ik je bij om tot de oplossing te komen waarbij je je goed voelt.

Als je kiest voor bemiddeling dan creëer je zelf de oplossing.

Het eigene van bemiddeling is juist dat je de oplossing in eigen handen houdt en niet aan een derde (een Rechter of een Rechtbank) overlaat. Je kiest dus zelf voor de gepaste oplossing en daarmee kan ik je helpen. Elke oplossing heeft immers voor- en nadelen. Het is belangrijk om door het bos de bomen te zien.

Je krijgt de kans om gezamenlijk maar ook apart en in alle vertrouwen je eigen verhaal tegenover mij te doen. Dit is strikt vertrouwelijk en al wat er gezegd wordt blijft tussen jou en mij. Ik luister naar jouw verhaal, jij komt aan bod, ook je gevoelens, emoties en wensen krijgen een plek, zodat er een oplossing uit de bus komt die goed voelt. Als het toch op één of andere wijze tussen jullie zou vastzitten dan reik ik mogelijkheden aan om dit te doorbreken.

Soms zijn er twijfels over de praktische haalbaarheid. Welnu, elke oplossing bekijken we samen naar deze praktische haalbaarheid toe. Dit geldt uiteraard en in eerste instantie voor de oplossingen in verband met je kinderen.

Hoe passen je kinderen in dit verhaal, krijgen zij ook plaats en ruimte ? Door mijn ervaring heb ik geleerd dat er creatieve oplossingen bestaan om je kinderen de zorg en aandacht te kunnen geven. Ik zet je samen op pad om die oplossing te vinden die het best bij je kinderen past in deze situatie.

Over de wettelijke kant van je scheidingsbemiddeling, hoef je je ook al geen zorgen te maken. Het is mijn taak om er voor te zorgen dat alles juridisch en wettelijk in orde is. Daarover hoef jij dus niet wakker te liggen.

Reeds meer dan 40 jaar ben ik al met deze materie bezig. Ik werk als familiaal bemiddelaar, als onderhandelaar, als advocaat, en als collaboratief advocaat, dus ik weet wel wat juridisch kan of niet kan. Mijn teksten en documenten schrijf ik in ‘mensentaal’, zonder al te veel juridische termen (enkel waar die niet te vermijden zijn), zodat de overeenkomst duidelijk én leesbaar is. Na ondertekening leg ik de overeenkomst op de Rechtbank neer. Je krijgt korte tijd later een uitnodiging (de oproeping) van de Rechtbank voor de homologatie van het akkoord.

Meer informatie nodig ? Ik leg je u allemaal graag nog eens uit, met antwoord op jouw specifieke vragen. Bel mij gerust op +32 495/23 33 26 of mail naar jan@janpeeraer.be

Advocaat

Ik behaalde in 1978 mijn diploma van licentiaat in de rechten aan de KU Leuven en sindsdien ben ik (al meer dan 40 jaar) advocaat in familiezaken en ik ben intussen ook benoemd als collaboratief advocaat.  Ook de juridische kant van je zaak is in zeer ervaren handen. Meer informatie over Jan als Advocaat vind je op zijn persoonlijke site.

Erkend familiaal bemiddelaar

Aangezien ik al veel echtscheidingen tot een goed einde bracht met behulp van onderhandelingen, heb ik besloten om mij meer te specialiseren in conflictoplossing en oplossingsgericht werken en ben daarom de opleiding tot familiaal bemiddelaar gaan bij volgen. Mijn opleiding tot familiaal bemiddelaar heb ik gevolgd aan de universiteiten van Antwerpen en van Gent. Ik ben erkend als familiaal bemiddelaar door de Federale Bemiddelingscommissie.