Een relatie die ten einde loopt is niet altijd evident en scheiden doe je niet dagelijks. Er moeten zoveel praktisch dingen aangepakt worden op een moment dat de emoties hoog gespannen staan. Kies daarom de makkelijkste weg, een oplossing waar jullie allebei kunnen achter staan. Dit kan helemaal zelf, met begeleiding op afstand, of via bemiddeling.

Voor elk van de partners én voor hun kinderen is het cruciaal dat er een goede regeling tot stand komt bij de scheiding. Hierbij is een goede begeleiding zeer welkom, want als je dan toch uit elkaar gaat, dan doe je dat liefst zo goed mogelijk.  Stel je voor dat er een manier van scheiden bestaat die je in staat stelt alles zelf te kiezen en te beslissen. Een manier die ervoor zorgt dat je ook na je scheiding samen op een respectvolle manier verder kan. Elk je eigen weg en toch samen ouder blijven. Goed nieuws: deze manier kàn ook werkelijk, via bemiddeling. Of via onze begeleiding op afstand. Onze begeleiding en bemiddeling is er op gericht om een omgeving te scheppen waarin communicatie, ruimte voor emoties en oplossingsgerichtheid hand in hand gaan.

Wanneer je gaat scheiden en graag alle praktische informatie hierover wil, dan vind je die hier:

Al deze zaken dienen geregeld te worden, of je nu gewoon samen woont of gehuwd bent. Een goede en evenwichtig geregelde scheiding voorkomt problemen achteraf.

Misschien wil je ook meer weten over de fiscaliteit bij scheiding of over wat er allemaal nodig is bij een echtscheiding. Ook kan je een hele uiteenzetting vinden over de juridische kant van een scheiding

Wat kost scheiden?

Uiteraard is het belangrijk de kostprijs te kennen alvorens in zee te gaan met een professional voor je scheiding. Hoeveel je scheiding precies gaat kosten is afhankelijk van de keuze die je maakt. Kies je voor een procedure met elk je eigen advocaat, dan betaal je uiteraard elk de volle pot. Kies je echter om te scheiden via bemiddeling, dan betaal je elk de helft.

De precieze kostprijs van je scheiding wordt bij scheiden-via-bemiddeling tijdens het eerste gesprek vast gelegd, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan. Dat eerste gesprek kost zowel bij Jan als bij Hilde 50 euro per persoon.

Sluit Menu
error: De inhoud van deze site is beschermd.